Švilpikų gaminimo edukacinė programa

Edukacinės programos tikslas sudaryti palankias sąlygas  tautinio paveldo produkto (švilpikų) kepimo tradicijų išsaugojimui, perėmimui ir populiarinimui. 

Iš paruoštų produktų ruošiama masė. Dalyviai formuoja švilpikus, juos paruošia pašauti į iškūrentą krosnį, amatininkė pašauna. Iškūrentoje krosnyje kepant švilpikams, dalyviams pasakojama apie tradicinius lietuvių patiekalus. Pasidengiamas stalas, patiekalas degustuojamas.

Vaišiname amatų centro darbuotojų rinkta ekologiška žolelių arbata.

Edukacinę programą veda sertifikuotų tautinio paveldo produkto gamintoja, tradicinė amatininkė Dalia Ramonienė.

Trukmė- 2 val.

Kaina-   9 Eur žmogui

Žmonių skaičius- nuo 15

Kalba: LT, RU

Vieta: Vytauto g. 38, Žasliai, Kaišiadorių r.

 

 

Informacija teikiama ir užsakymai priimami

Tradicinių amatų centro veiklų koordinatorius

Tel. nr. 8 640 35788          

El. p. tradiciniuamatucentras@zasliukc.lt