Švilpikų gaminimo edukacinė programa
Edukacinės programos tikslas sudaryti palankias sąlygas tautinio paveldo produkto (švilpikų) kepimo tradicijų išsaugojimui, perėmimui ir populiarinimui.
Iš paruoštų produktų ruošiama masė. Dalyviai formuoja švilpikus, juos paruošia pašauti į iškūrentą krosnį, amatininkė pašauna. Iškūrentoje krosnyje kepant švilpikams, dalyviams pasakojama apie tradicinius lietuvių patiekalus. Pasidengiamas stalas, patiekalas degustuojamas.
Vaišiname amatų centro darbuotojų rinkta ekologiška žolelių arbata.
Edukacinę programą veda sertifikuotų tautinio paveldo produkto gamintoja, tradicinė amatininkė Dalia Ramonienė.
Trukmė- 2 val.
Kaina- 9 Eur žmogui
Žmonių skaičius- nuo 15
Kalba: LT, RU
Vieta: Vytauto g. 38, Žasliai, Kaišiadorių r.
Informacija teikiama ir užsakymai priimami
Tradicinių amatų centro veiklų koordinatorius
Tel. nr. 8 640 35788
El. p. tradiciniuamatucentras@zasliukc.lt